kindergallery.gr the Blog


Καλωσορίσατε στο blog του kindergallery.gr

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Τι είναι το Tangram, και πόσο καλό κάνει στα παιδιά να ασχολούνται!



Το puzzle tangram είναι ένα έξυπνο παιχνίδι συνδυασμού, το οποίο υπάρχει πάνω από 100 χρόνια. Για να είναι διαχρονικό ένα παιχνίδι, όπως και οτιδήποτε άλλο, πρέπει να έχει κάποια πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.  Η ανεξάντλητη δημιουργικότητα είναι το χαρακτηριστικό του tangram. To puzzle προσκαλεί τον παίκτη να βάλει όλη του τη φαντασία και τη δημιουργικότητα ανάλογα με το δικό του επίπεδο. 

Ένα πολύ μικρό παιδί θα παίξει με τα σχήματα και θα τα βάλει αρχικά σε άμορφα σχέδια, στη συνέχεια θα μάθει να φτιάχνει τετράγωνα. 

Τα μεγαλύτερα παιδιά θα μπορέσουν να φτιάξουν σχήματα από προκατασκευασμένες εικόνες αλλά και να φτιάξουν τα δικά τους σχέδια, συνήθως φτιάχνουν ζώα, βάρκες  και πολλά άλλα αντικείμενα.

Τα Tangram βοηθούν τα παιδιά να εξοικειωθούν με τα σχήματα και να ακονίσουν το μυαλό αλλά και την φαντασία τους. Γι’ αυτό χρησιμοποιούνται συχνά και από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία. Επιπλέον, τα puzzle βοηθούν τα παιδιά ώστε να δουλέψουν και να εξασκήσουν την λεπτή κίνηση των χεριών. Ένα από τα παλαιότερα και πιο δημιουργικά παιχνίδια. Μπορείτε να βρείτε βιβλία με προκατασκευασμένες εικόνες για να δημιουργήσουν τα παιδιά καθώς επίσης μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το internet.

Διασκεδάστε μαζί με τα παιδιά με τα μαγνητικά tangrams Grimms

Δείτε όλη τη σειρά Grimms στην κατηγορία δημιουργικών παιχνιδιών του kindergallery.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου